Duitse media weten het zeker: Nagelsmann wordt trainer van Bayern

Duitse media weten het zeker: Nagelsmann wordt trainer van Bayern

26-04-2021 15:46 Laatste update: 15:52
32

Julian Nagelsmann wordt de nieuwe trainer van Bayern München. Dat weten diverse Duitse media, waaronder Bild en de Westdeutsche Allgemeine Zeitung. Alle partijen zouden akkoord zijn met de overstap.

Vanaf het moment dat Hansi Flick bekend maakte na dit seizoen te willen stoppen bij Bayern, gonsde de naam van Nagelsmann al rond in Zuid-Duitsland. De talentvolle trainer van Leipzig zou er heel goed op staan bij de clubleiding van Der Rekordmeister en dat uit zich ook in de deal die de twee partijen hebben gesloten. Naar verluidt betaalt Bayern twintig miljoen voor de trainer en gaat hij een salaris van acht miljoen euro per jaar verdienen.

Wedden

Meer odds

Die transfersom betekent het hoogst betaalde bedrag voor een trainer ooit. Dat was nodig om het contract van Nagelsmann, dat nog tot medio 2023 doorliep, af te kopen. Bij Bayern moet de talentvolle 'laptoptrainer' er voor zorgen dat het succesteam van Flick, dat onder die trainer zes prijzen in één jaar won, net zo succesvol blijft en aantrekkelijk voetbal blijft spelen.

Al geruime tijd wordt de 33-jarige oefenmeester gezien als één van de meest veelbelovende trainers ter wereld. Hij was al trainer bij Hoffenheim en maakte die club tot een stabiele middenmoter in de Bundesliga, waarna hij de bestorming van de top van Leipzig vorm gaf. Vorig seizoen haalde hij met die club de halve finale van de Champions League, die werd verloren van Paris Saint-Germain.