RB Leipzig komt met bevestiging: vinkje achter Brobbey, streepje bij nieuwe coach

RB Leipzig komt met bevestiging: vinkje achter Brobbey, streepje bij nieuwe coach

29-04-2021 09:55 Laatste update: 10:55
31

Het is officieel: Jesse Marsch volgt Julian Nagelsmann op als trainer van RB Leipzig. De nummer twee van de Bundesliga heeft de komst van de Amerikaan bevestigd met een ludieke video.

RB Leipzig publiceert donderdagochtend een 'top secret' video, waarin een vinkje wordt gezet bij de namen van zomeraankopen Josko Gvardiol, Mohamed Simakan en Brian Brobbey. Bij de naam van Nagelsmann voegt men een streepje toe, waardoor de initialen van Jesse Marsch tevoorschijn komen.

Marsch tekent voor twee jaar en komt over van Red Bull Salzburg, waar hij sinds 2019 werkzaam was. Hij is geen onbekende voor RB Leipzig: voor zijn verhuizing naar Oostenrijk was de oud-trainer van Major League Soccer-clubs Montreal Impact en New York Red Bulls de rechterhand van Ralf Rangnick.

Marsch stond ook in de belangstelling van Eintracht Frankfurt en Tottenham Hotspur. Het is afwachten wat zijn komst gaat betekenen voor Brobbey, die in de zomer transfervrij overkomt van Ajax. Volgens Duitse media is Marsch van plan om Red Bull Salzburg-topscorer Patson Daka mee te nemen naar Leipzig.