'Ik hoop dat Ajax-fans zeggen: 'heb je gezien wie de opvolger van Tagliafico is?''

'Ik hoop dat Ajax-fans zeggen: 'heb je gezien wie de opvolger van Tagliafico is?''

30-04-2021 10:50
33

Anass Salah-Eddine kan na een moeilijk jaar vol blessureleed weer vooruit kijken. De negentienjarige linksback hoopt bij Ajax in de voetsporen te treden van zijn voorbeeld Nicolás Tagliafico.

Salah-Eddine maakte vorige maand zijn rentree bij Jong Ajax na zijn zware blessure. Om door te kunnen breken in het eerste elftal wil hij completer én mentaal sterker worden. "Ik wil werken aan mijn winnaarsmentaliteit", zegt hij op de clubsite. "Als je Nico Tagliafico ziet spelen, die is zó fanatiek. Dat Argentijnse wil ik ook meer in mijn spel krijgen."

"Ik zie Nico spelen en denk dan: daar wil ik staan", vervolgt Salah-Eddine, die onlangs een nieuw, tweejarig contract tekende in Amsterdam. De vleugelverdediger trainde voor zijn blessure al af en toe mee met Ajax 1, waardoor hij de Argentijn goed in de gaten kon houden. "Ik lette veel op Nico en probeerde ook van anderen te leren. Het is zo mooi om hen van zo dichtbij in actie te zien."

"Ik vind dat ik nog een aantal stappen moet zetten voordat ik klaar ben voor Ajax 1. Ik moet eerst maar eens doelpunten maken en assists geven bij Jong Ajax, een bepalende speler zijn daar", vervolgt Salah-Eddine. "Ik moet nog een aantal stappen zetten en wil pas bij Ajax 1 debuteren als ik daar honderd procent klaar voor ben. Ik wil de mensen laten zien we de echte Anass is."

Salah-Eddine, die in 2018 overkwam van AZ, schetst zijn ideale toekomstbeeld: "Hoe ik straks door fans gezien hoop te worden? Ik hoop dat ze positief zijn en dat ze zeggen: 'heb je hem gezien' en 'heb je gezien wie de opvolger is van Nico?'. Dat zou ik zo mooi vinden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s