Heerenveen verspeelt laatste kans op Europees ticket in oersaai duel met Utrecht

Heerenveen verspeelt laatste kans op Europees ticket in oersaai duel met Utrecht

Gepubliceerd: zaterdag 8 mei 2021 om 20:40za 08-05-2021 om 20:40

sc Heerenveen heeft de laatste kans op deelname aan de play-offs om Europees voetbal vergooid. De Friezen moesten thuis winnen van FC Utrecht, maar in een vreselijk saaie wedstrijd werd niet gescoord.

De eerste 44 minuten van het duel in het Abe Lenstra Stadion waren de moeite van het bekijken amper waard. Behoudens een tweetal kopkansjes, die door Mitchell van Bergen en Sander van de Streek werden gemist, gebeurde er helemaal niets en de weinige aanwezigen konden pas in de blessuretijd van de eerste helft opveren. Van de Streek raakte echter de paal.

Na rust stegen het niveau en de amusementswaarde enigszins, maar nog altijd was er van echt spektakel geen enkele sprake. De memorabele momenten waren spaarzaam en dus hoopten beide ploegen op die ene opleving die wellicht de drie punten zou brengen. Van de Streek kreeg net als voor rust zo'n opleving, maar vond de voeten van Erwin Mulder op zijn weg.

Met Henk en Joey Veerman als invallers probeerden de Friezen het in de slotfase nog. Zij hadden de zege het hardst nodig en dus werd de route richting de sterke Volendamse spits vaak gezocht, maar hij had het vizier niet op scherp staan. Omdat ook Mitchell van Bergen een dot van een kans op de winnende goal onbenut liet en een fraaie treffer van Benjamin Nygren in blessuretijd werd afgekeurd, bleef het bij 0-0.

Daardoor blijft de ploeg van trainer Johnny Jansen op 39 punten steken en is de achtste plaats wel uit zicht. Zowel Sparta, dat die cruciale plek bezet, als nummer negen Heracles Almelo hebben vier punten meer en dus kan Heerenveen deelname aan het seizoenstoetje vergeten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws