KNVB verplaatst finale play-offs met een dag, Utrecht stapt naar rechter

KNVB verplaatst finale play-offs met een dag, Utrecht stapt naar rechter

20-05-2021 09:45 Laatste update: 10:11
917

De KNVB heeft de finale van de play-offs tussen Feyenoord en FC Utrecht verplaatst naar zondag 23 mei, zodat het duel 'gewoon' kan plaatsvinden. FC Utrecht stapt naar de rechter en spant een kort geding aan tegen de bond, naar aanleiding van de verschuiving. De Domstedelingen schrijven dat het KNVB-besluit 'in strijd is met de reglementen'.

Eerder werd al duidelijk dat Utrecht eventueel niet wilde meewerken met het verplaatsen van het duel, om dezelfde reden. In een statement stelt de KNVB echter dat de ingrijpende gevolgen voor Feyenoord groter zijn dan die voor FC Utrecht bij het verplaatsen van de finale. 'De belangen van Feyenoord en FC Utrecht afwegend, heeft het bestuur betaald voetbal dan ook besloten om de wedstrijd een dag te verplaatsen', schrijft de bond.

De KNVB zegt ook dat het 'zoveel mogelijk recht wil doen aan de sportieve uitgangspunten'. 'En omdat het bestuur betaald voetbal vindt dat de strijd om het Europees ticket op het veld moet worden beslecht en niet op papier, heeft het bestuur besloten om in overeenstemming met de regelgeving het verzoek van Feyenoord in te willigen', luidt de rest van het statement.

Utrecht stapt dus alsnog naar de rechter. 'Het verplaatsen van de finalewedstrijd is in strijd met de reglementen en FC Utrecht eist dat de reglementen worden nageleefd', stellen de Domstedelingen.

De finale van de play-offs moest verplaatst worden, omdat de gemeente van Rotterdam het niet toestaat dat de wedstrijd tegelijkertijd wordt afgewerkt met het Songfestival, dat ook in de stad plaatsvindt. De winnaar van het duel tussen Feyenoord en Utrecht plaatst zich voor de voorrondes van de Conference League.