Nieuws uit De Kuip: Feyenoord heeft nieuwe hoofd jeugdopleidingen binnen

Nieuws uit De Kuip: Feyenoord heeft nieuwe hoofd jeugdopleidingen binnen

21-05-2021 10:43
32

Feyenoord heeft met Rini Coolen een nieuwe hoofd jeugdopleidingen gevonden. Coolen komt over van Feyenoord O21 en volgt Stanley Brard op.

Coolen is blij met de nieuwe uitdaging die hem te wachten staat. "Door het coronavirus is afgelopen seizoen met Feyenoord Onder 21 niet gelopen zoals we van tevoren gedacht hadden", zegt Coolen op de clubsite van Feyenoord.

"Dat heeft me wel de mogelijkheid gegeven om goed om me heen te kijken en mijn ideeën te vormen over het technische beleid van Feyenoord Academy. Mooi dat ik nu de kans krijg om daar vanaf volgend seizoen zelf invulling aan te geven, als hoofd jeugdopleiding van een schitterende club als Feyenoord", zegt Coolen.

Technisch directeur Frank Arnesen van Feyenoord zegt dat Coolen hoog op de lijst stond voor de functie van hoofd jeugdopleidingen. "Hij heeft bij meerdere clubs de jeugdopleiding aangestuurd, dus hij weet precies wat nodig is om Feyenoord Academy de komende jaren door te ontwikkelen. Want dat is de doelstelling die we voor ogen hebben: de jeugdopleiding en het eerste elftal nog beter op elkaar aan laten sluiten. Het hoofd jeugdopleiding heeft daar een instrumentele rol in."

Feyenoord moet voor het O21-elftal op zoek naar een opvolger voor Coolen. FC Volendam-assistent Sipke Hulshoff heeft de beste papieren, maar een akkoord is er nog niet. Bovendien is er ook belangstelling van PEC Zwolle, waar hij assistent-trainer van Art Langeler kan worden.