Spelers en staf van Utrecht willen spelen: 'Hier heeft de club voor gekozen'

Spelers en staf van Utrecht willen spelen: 'Hier heeft de club voor gekozen'

21-05-2021 17:51
148

De spelers van FC Utrecht hopen dat de wedstrijd tegen Feyenoord van zondagmiddag gewoon doorgaat. Hun club heeft een kort geding tegen de KNVB aangespannen omdat ze het niet eens zijn met de handelswijze van de bond.

De KNVB besloot om de finale van de Euopese play-offs naar zondag te verzetten omdat die wedstrijd zaterdag geen doorgang kan vinden. Dan vindt in Ahoy het Eurovisie Songfestival plaats en burgemeester Aboutaleb wil de twee grote evenementen niet op dezelfde dag hebben. Het verplaatsen van de wedstrijd zou volgens Utrecht alleen kunnen gebeuren als zij daarmee akkoord zouden gaan, maar dat is niet het geval.

Wedden

Meer odds

De spelers van de Domstedelingen willen echter spelen voor het ticket. "Het is een finale en die willen we gewoon spelen", zegt Mark van der Maarel tegen De Telegraaf. "Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet. De club heeft hiervoor gekozen en het is aan de juridisch experts om het uit te zoeken, maar wij moeten ons focussen op de wedstrijd en ons zo goed mogelijk voorbereiden. Verder is het uit onze handen."

Ook trainer René Hake hoopt dat de wedstrijd gewoon doorgang kan vinden. "Natuurlijk. We willen graag die wedstrijd spelen en winnend afsluiten. Ik begrijp dat er vanuit de club en de supporters gezocht wordt naar een bepaalde rechtvaardigheid. Vanuit de club en de supporters begrijp ik die reactie, maar als sportman wil je spelen."