KNVB houdt situatie rond Lang in de gaten: 'Op het eerste gezicht niet blij mee'

KNVB houdt situatie rond Lang in de gaten: 'Op het eerste gezicht niet blij mee'

21-05-2021 22:34 Laatste update: 23:24
145

Ook de KNVB volgt de situatie rond Noa Lang met interesse. De aanvaller van Club Brugge liet zich tijdens het titelfeest van zijn club gaan en zong dat hij 'liever dood dan Sporting-Jood' zou zijn.

Verschillende Belgische politici spraken hun afschuw al uit over die uitspraken en de Belgische bond overweegt een onderzoek te starten. Tegenover De Telegraaf laat de KNVB weten dat het nog even afwacht. "Wat er hier precies aan de hand is, is in eerste instantie aan zijn club en de Belgische bond om te bepalen en op te pakken. We wachten het eventuele onderzoek af."

Wedden

Meer odds

Toch is de bond geschrokken van de beelden van de zingende Lang. De aanvaller zal binnen afzienbare tijd aansluiten bij Jong Oranje, maar misschien krijgen zijn acties eerst nog een staartje. "Voor discriminatie is geen plaats in het voetbal dat de KNVB nastreeft", zegt de bondswoordvoerder. "Dat nemen wij altijd hoog op. Het moge duidelijk zijn dat we op het eerste gezicht niet blij zijn met deze beelden."

Lang werd donderdag met Club Brugge kampioen van België door met 3-3 gelijk te spelen bij aartsrivaal Anderlecht. De supporters van Paars-Wit worden bij onze zuiderburen vaak als 'Joden' aangeduid, terwijl aanhangers van Club 'boeren' zijn. De vleugelaanvaller scoorde in de kampioenswedstrijd en vierde het feest na afloop met zijn eigen fans.