'NEC-controleur moet door 'te hoge testwaarden' allesbeslissende finale overslaan'

'NEC-controleur moet door 'te hoge testwaarden' allesbeslissende finale overslaan'

22-05-2021 12:11
32

NEC moet het in de finale van de Keuken Kampioen Play-offs stellen zonder Dirk Proper. De kleine spelmaker kampt al langer met de gevolgen van een coronabesmetting en zijn 'testwaarden' zijn nog steeds te hoog.

Volgens De Gelderlander kan Proper, die wel fit genoeg is om mee te spelen, daardoor niet naar Breda afreizen voor de allesbeslissende finale tegen NAC. Dat is een domper voor de Nijmeegse ploeg, aangezien de 19-jarige middenvelder dit seizoen in 30 competitiewedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie in actie kwam en de laatste maanden basisspeler was.

Wedden

Meer odds

De laatste wedstrijden gedijt NEC echter prima zonder het talent uit Elst. Tegen Almere City (0-4) en Roda JC (3-0) werd er met ruime cijfers gewonnen en de kans is dan ook groot dat trainer Rogier Meijer dezelfde formatie zal hanteren als in die wedstrijden. Dat betekent dat routinier Édgar Barreto doorschuift naar het middenveld en er achterin een plekje vrijkomt voor Terry Lartey Sanniez.

NAC Breda en NEC trappen zondagavond om 18.00 uur af in de finale van de play-offs om promotie. De winnaar speelt volgend seizoen in de Eredivisie en de verliezende ploeg blijft in de Keuken Kampioen Divisie.