'Wijnaldum hakt de knoop door en tekent driejarig contract bij Barcelona'

'Wijnaldum hakt de knoop door en tekent driejarig contract bij Barcelona'

25-05-2021 12:35 Laatste update: 13:25
151

Georginio Wijnaldum heeft de knoop doorgehakt: de Oranje-international zet zijn loopbaan voort bij FC Barcelona. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Wijnaldum komt transfervrij over van Liverpool, waar zijn contract afloopt.

De dertigjarige middenvelder nam zondag al afscheid van The Reds, waarmee hij geen akkoord bereikte over een nieuwe verbintenis. Hij werd de laatste weken ook in verband gebracht met Bayer München, maar het is de vraag hoe concreet de Bundesliga-kampioen was. BILD schrijft dat de zaakwaarnemer van Wijnaldum de interesse van Bayern vooral gebruikte om vaart te zetten achter de onderhandelingen met Barça.

Wedden

Meer odds

De Catalanen en trainer Ronald Koeman in het bijzonder zitten al langer achter de oud-speler van Feyenoord en PSV aan. Volgens Romano gaat Wijnaldum een contract tekenen tot medio 2024 in Camp Nou. Daarmee komt een einde aan een periode van vijf jaar bij Liverpool. Hij won met het team van Jürgen Klopp onder meer de Champions League (2019) en de Premier League (2020).

Volgens De Telegraaf zijn zaakwaarnemer Humphrey Nijman en diens juridisch adviseur Jan Kabalt inmiddels in Camp Nou om de transfer te beklinken.