NEC-goalie hoopt op kans in de Eredivisie: 'Maar ik snap wel dat de club wacht'

NEC-goalie hoopt op kans in de Eredivisie: 'Maar ik snap wel dat de club wacht'

25-05-2021 19:31
24

Mattijs Branderhorst hoopt volgend seizoen met NEC in de Eredivisie te spelen. De doelman, die als basisspeler onderdeel was van het elftal dat de play-offs won, heeft een aflopend contract en wacht op nieuws van de club.

Branderhorst werd in januari 2019 door Willem II verhuurd aan NEC en maakte een half jaar later definitief de overstap naar Nijmegen. De goalie werd al snel basisspeler en slaagde er ook dit seizoen in om zich ten koste van Norbert Alblas naar de plek onder de lat te vechten. Als het aan hem ligt, speelt hij volgend jaar met NEC in de Eredivisie.

Ted van Leeuwen, technisch directeur van de club uit de Keizerstad, liet echter nog niets weten. "Dat snap ik ook wel", zegt de doelman tegen fansite ForzaNEC. "Zeker nu we zijn gepromoveerd, snap ik dat ze eerst de plannen scherp willen stellen. Ik heb al vaker gezegd dat ik dit een fantastische club vind, maar ik wacht het rustig af."

De 27-jarige keeper uit Tiel geniet voorlopig nog wel even van het succes van zijn ploeg. "We hebben in de play-offs echt onze beste wedstrijden van dit seizoen gespeeld. Ik heb, op de eerste twintig minuten bij Almere City na, bijna niets te doen gehad in al die drie duels. Dat zegt al genoeg."