'Verrassende ontwikkeling in Den Haag: Jol in hoofdlijnen akkoord over koop ADO'

'Verrassende ontwikkeling in Den Haag: Jol in hoofdlijnen akkoord over koop ADO'

25-05-2021 20:22 Laatste update: 20:33
208

Opvallend nieuws uit Den Haag: Omroep West meldt dinsdagavond dat Martin Jol in hoofdlijnen akkoord is over de koop van ADO Den Haag. Hij nadert een akkoord met United Vansen, de Chinese eigenaar van de club.

Het is volgens Omroep West alleen nog wachten op de goedkeuring van de Nederlandse aandeelhouders van ADO (Stichting Toekomst ADO en HFC). De naam van Jol werd in het geruchtencircuit af en toe al genoemd, maar hij wist al die tijd buiten de spotlights te blijven. Naar verluidt wordt Jol bijgestaan door Ben Mandemakers en Hagenaar Ed Maas. Beide heren zijn, net als Jol, zeer vermogend.

Mogelijk weet Jol de deal met United Vansen al voor dit weekend af te ronden. De Chinese partij wil snel zaken doen, aangezien de macht binnen de club zeer snel bevroren kan zijn. Eerder won ADO al het kort geding tegen de eigenaar, die een betalingsachterstand heeft van ongeveer twee miljoen euro.

Achter de schermen is het inmiddels nog wat onrustiger geworden. Wang Hui wil een algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) aanvragen om het ontslag van de voorzitter van de Raad van Commissarissen, Frans van Steenis, te bekrachtigen. Van Steenis weigert echter om die vergadering in te plannen. De statuten schrijven voor dat de grootaandeelhouder het recht om de vergadering in te plannen na twee weken zelf krijgt. Van Steenis hoopt echter dat Wang Hui zijn macht tegen die tijd kwijt is.