De Boer hakt op het laatste moment de knoop door: 'Vandaag nog keuze gemaakt'

De Boer hakt op het laatste moment de knoop door: 'Vandaag nog keuze gemaakt'

26-05-2021 16:18 Laatste update: 16:28
75

Frank de Boer heeft het op persoonlijk vlak moeilijk gehad om sommige spelers uit de selectie te laten. De bondscoach van Oranje maakte woensdag bekend hoe zijn 26-koppige groep eruit gaat zien op het EK.

Op de persconferentie naar aanleiding van die selectie gaf De Boer aan dat hij een aantal lastige keuzes moest maken. "Het is altijd moeilijk, omdat de kwaliteit van spelers heel dicht bij elkaar liggen. Keuzes maken is nooit leuk, maar het hoort bij je baan. Dat heb ik dus gedaan, maar makkelijk was het niet."

Wedden

Meer odds

Bij specifieke spelers vond de bondscoach het op persoonlijk vlak lastiger om het slechte nieuws te brengen. "Dan denk ik aan Kenny Tete bijvoorbeeld, een Steven Bergwijn die er vaak bij heeft gezegen. Ook Ryan Babel eerder al, dat was ook lastig. Dat soort keuzes moet je nu maken."

Tot woensdag wist De Boer nog niet zeker wie hij mee zou nemen en wie niet. "Ik heb vandaag de laatste knoop doorgehakt. Wie dat is geweest? Nee, dat hoef jij niet te weten, maar ik heb vandaag nog een keuze gemaakt. Dat was dus inderdaad een lastige, maar dat is altijd zo."