Oranje zonder Cillessen naar Portugal: doelman test positief op corona

Oranje zonder Cillessen naar Portugal: doelman test positief op corona

28-05-2021 12:13 Laatste update: 12:43
132

Jasper Cillessen zal komende zaterdag niet met het Nederlands elftal afreizen naar Portugal, waar een trainingskamp wordt belegd in aanloop naar het EK. De doelman heeft eerder deze week positief getest op het coronavirus.

Cillessen zou geen klachten hebben, maar omdat hij toch de RIVM-richtlijnen volgt, zit hij in zelfisolatie. Zodra het medisch verantwoord is, sluit de doelman aan bij de selectie in Portugal.

Bondscoach Frank de Boer roept geen vervanger op voor Cillessen, omdat AZ-doelman Marco Bizot al zou meereizen naar Portugal. De keeper viel af voor de definitieve EK-selectie, maar mocht toch mee met het trainingskamp. Cillessen is niet in aanraking gekomen met één van de andere internationals, aangezien de doelman aankomende vrijdag pas zou aansluiten.

Oranje reist vrijdag met 23 spelers naar het Portugese Lagos. Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong en Nathan Aké sluiten later aan bij het gezelschap. In Portugal oefent het Nederlands elftal volgende week woensdag tegen Schotland. 6 juni wacht de laatste test voor Oranje in aanloop naar het EK, dan neemt Nederland het op tegen Georgië.