Kamp-Koeman woedend door leugen van Laporta: 'Waar haalt hij het lef vandaan'

Kamp-Koeman woedend door leugen van Laporta: 'Waar haalt hij het lef vandaan'

28-05-2021 14:26 Laatste update: 14:44
118

Ronald Koeman is helemaal niet opgenomen in het ziekenhuis, meldt De Telegraaf. Dat beweerde FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta vrijdag nog op de persconferentie.

"Hij liet ons schrikken, maar het gaat nu goed met hem. Hij moest naar het ziekenhuis", zo liet Laporta weten. De preses 'bevestigde' daarmee dat Koeman na een angstaanval was opgenomen. Niets is echter minder waar, verzekert De Telegraaf. Volgens de krant is de Nederlandse trainer kerngezond in het vliegtuig naar Nederland gestapt om een paar dagen vakantie te vieren met zijn familie na een druk seizoen.

'Wat Laporta heeft bezield om over Koeman een dergelijk negatief verhaal rond zijn gezondheid te brengen, is een raadsel', schrijft De Telegraaf. Mogelijk probeert de voorzitter de ex-bondscoach van Oranje te beschadigen. Hij weigerde al uitsluitsel te geven over de toekomst van Koeman in Camp Nou.

Koeman is overigens wel in het ziekenhuis geweest, maar dat ging slechts om een reguliere controle die hij sinds zijn hartkatheterisatie elke drie maanden heeft. "Waar haalt Laporta het lef vandaan om nota bene in een officiële persconferentie zo over de privé-situatie, want dat is een reguliere controle in het ziekenhuis nog steeds, te spreken. Het is totale onzin", reageert een vertrouweling van Koeman.

Tegenover Veronica Inside haalt ook zaakwaarnemer Rob Jansen uit. "Het is totale onzin. Een president mag dit soort dingen ook helemaal niet zeggen, dat is schending van de privacy. Ronald heeft alleen zijn bloeddruk laten meten."