De Ligt staakt eerste Oranje-training in Portugal, De Jong en Wijnaldum ontbreken

De Ligt staakt eerste Oranje-training in Portugal, De Jong en Wijnaldum ontbreken

30-05-2021 13:27 Laatste update: 14:13
50

Matthijs de Ligt heeft de eerste training met het Nederlands elftal in Portugal snel beëindigd. De verdediger is niet okselfris. Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong ontbreken nog.

Oranje begon zondagmiddag met 23 spelers aan het trainingskamp in het Portugese Lagos. Bij de eerste training hield De Ligt het na een uitgebreide warming-up voor gezien. Later keerde hij terug op het trainingsveld voor individuele oefeningen. Vorige week liet hij zich tijdens het competitieduel van Juventus met Bologna wisselen, nadat hij een paar trappen op zijn enkel had gekregen.

Wijnaldum en De Jong trainen nog niet mee, maar sluiten in de loop van de zondag aan. Door hun lange seizoenen met respectievelijk Liverpool en FC Barcelona hebben ze langer de tijd gekregen van bondscoach Frank de Boer. Ook Jasper Cillessen (coronabesmetting) en Nathan Aké (nasleep van Champions League-finale met Manchester City) zijn nog niet van de partij.

De Oranje-selectie vloog zaterdag naar Portugal, waar de ploeg tot zaterdag verblijft. Woensdag volgt in Faro een oefenwedstrijd tegen Schotland, waarna Oranje zondag de 'uitzwaaiwedstrijd' speelt tegen Georgië in Enschede. De eerste groepswedstrijd op het EK is op zondag 13 juni tegen Oekraïne.