Frenkie de Jong lacht voor ESPN-camera: Jullie worden heel belangrijk gemaakt

Frenkie de Jong lacht voor ESPN-camera: "Jullie worden heel belangrijk gemaakt"

30-05-2021 15:47
41

Frenkie de Jong ziet het Nederlands elftal 'zeker niet' als de topfavoriet voor het winnen van het EK. Oranje zit volgens de middenvelder van FC Barcelona in de groep achter Frankrijk.

"Ik denk dat we niet de topfavoriet zijn, zeker niet, maar we zitten wel bij de landen die kans maken", zegt De Jong tegen ESPN. "Frankrijk is in mijn ogen de topfavoriet, gezien hun selectie. En het is de wereldkampioen. Daarna komen heel veel landen met heel veel kwaliteiten."

Na het lange seizoen met Barcelona kreeg De Jong van bondscoach Frank de Boer wat extra dagen vrij. Zondagmiddag meldde hij zich in het trainingskamp van Oranje in Portugal. "De focus gaat steeds meer richting het EK", merkt De Jong.

Veel kan hij er verder niet over kwijt: De Jong arriveerde tegelijkertijd met Georginio Wijnaldum, sprak kort met De Boer, pakte zijn koffer uit en werd gesommeerd om voor de camera van ESPN te verschijnen. "Ik ben er echt pas een uurtje, heb nog niet eens iedereen gesproken en sta al voor jullie", lacht hij. Met een knipoog: "Jullie worden heel belangrijk gemaakt, ik weet ook niet waarom."