Jong Oranje stunt: Laten we niet meteen heel arrogant worden

Jong Oranje stunt: "Laten we niet meteen heel arrogant worden"

31-05-2021 20:18
106

Bondscoach Erwin van de Looi is blij, maar niet euforisch. Hij is vanzelfsprekend wel trots op Jong Oranje, dat in extremis de winst pakte tegen Jong Frankrijk en in de halve finale van het EK staat.

"Ik ben best blij", zegt Van de Looi met gevoel voor understatement bij de NOS. "Ik heb genoten van m'n ploeg. Niet alles ging goed, we zijn een paar keer door het oog van de naald gekropen. Maar dit is wat Jong Oranje twee jaar heeft laten zien: onverzettelijkheid, elkaar helpen en goed voetballen. Daaruit hadden we in de tweede helft twee grote kansen."

Van de Looi wist waar hij Jong Frankrijk pijn kon doen: in de omschakeling. Daar viel de winnende goal van Myron Boadu uit. "Zij gingen meer risico nemen en wisselden ook om te winnen. We weten dat onze aanvallers snelheid hebben. We hebben gewacht op een momentje. Dat hij in die laatste vijftien seconden valt is mooi, heel mooi."

Doelman Justin Bijlow eiste bij de goal van Boadu een cruciale rol op. Jong Oranje stond onder druk en dus had Bijlow de bal vast kunnen houden, maar in plaats daarvan gaf hij de bal aan Calvin Stengs voor een allerlaatste counter. "Dat is typisch Justin", zegt Van de Looi. "Hij kan niet alleen goed keepen, maar heeft ook oog voor wat er daarna gebeurt. Calvin is iemand die meteen wil voetballen als we de bal hebben. Je zag dat hij nog best hard kon."

"De favorietenrol van de Fransen was er duidelijk, maar wij hebben ook een goed team. We hebben wel wat geluk gehad, dat is logisch. Laten we niet meteen heel arrogant worden", besluit Van de Looi.