De Boer over 'onprofessioneel en arrogant' Barça: 'Koeman bracht het geloof terug'

De Boer over 'onprofessioneel en arrogant' Barça: 'Koeman bracht het geloof terug'

02-06-2021 09:44
39

Voormalig FC Barcelona-speler Ronald de Boer heeft het opgenomen voor naamgenoot Ronald Koeman, die nog steeds niet weet of hij ook volgend seizoen trainer van de Catalanen is. Volgens De Boer heeft Koeman op basis van zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke in Camp Nou meer krediet verdiend.

De Koeman-perikelen beheersen al wekenlang het nieuws in de Spaanse sportkranten. Voorzitter Joan Laporta lijkt liever een andere trainer te willen: volgens één van de berichten uit Spanje heeft Barça vijftien dagen de tijd genomen om een opvolger te zoeken. De Boer heeft het nieuws ook meegekregen. "Een trainer vertellen dat hij vijftien dagen moet wachten: ik vind het onprofessioneel en arrogant", vertelt de ESPN-analist aan Marca. "Dat verdient Ronald niet."

Wedden

Meer odds

Koeman wordt afgerekend op de zeven punten die Barcelona uiteindelijk tekort is gekomen voor de titel. Volgens De Boer verdient hij echter credits voor het feit dat hij in durfde te stappen, in de wetenschap dat het bedje in Camp Nou niet gespreid zou zijn. "Het vertrek van spelers als Luis Suárez heeft zijn sporen nagelaten in de kleedkamer, zeker bij Lionel Messi. Maar ze hebben het heel goed gedaan met het winnen van de Copa del Rey", aldus De Boer. "Hij werd verantwoordelijk gehouden voor het mislopen van de titel, maar Koeman heeft het geloof teruggebracht. Hij liet Barça geloven dat ze iedereen konden verslaan en heeft Messi weer in het gareel gekregen."

Volgens de meest recente berichtgeving krijgt Koeman alsnog het voordeel van de twijfel. Het Catalaanse TV3 meldde dinsdagavond dat hij opnieuw met het bestuur heeft gesproken en dat de vooruitzichten iets rooskleuriger zijn geworden.