Spelersrapport Oranje: debutant Timber onttrekt zich aan malaise

Spelersrapport Oranje: debutant Timber onttrekt zich aan malaise

02-06-2021 22:42
178

Het Nederlands elftal is met een gelijkspel begonnen aan de voorbereiding op het EK. De ploeg van bondscoach Frank de Boer speelde in de Algarve weinig klaar, maar wist een nederlaag nog net af te wenden tegen Schotland: 2-2. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de Oranje-spelers.

Tim Krul – 5,5: Bij de openingstreffer kreeg Krul de bal pas laat in het vizier, maar hij liet hij zich wel wat makkelijk verrassen. De 1-2 was buiten zijn schuld om. Toch zal het geen heel lekkere avond voor hem zijn met het oog op de concurrentiestrijd met Maarten Stekelenburg.

Wedden

Meer odds

Denzel Dumfries – 5: Hij kwam één keer goed door na meegeven van Weghorst, maar verspeelde de bal. Dumfries kwam nog wel een paar keer op, maar daar kwam weinig gevaar uit voort.

Jurriën Timber – 7: Van plankenkoorts of debutantenvrees was totaal geen sprake. Timber was belangrijk in de opbouw, rustig aan de bal en sterk in de duels. De Ajacied stond zelfs aan de basis van de gelijkmaker met een fraai balletje.

Stefan de Vrij – 6,5: De Vrij voelde zich redelijk op zijn gemak in zijn Inter-rol. Hij had enkele goede onderscheppingen en zette een paar keer een aanval op met een fraaie lange bal.

Matthijs de Ligt – 5: De stopper van Juventus moest vanaf de linkerkant spelen en vanaf die plek speelde hij bij beide tegentreffers geen gelukkige rol. Hij is de beoogde leider van de defensie door de absentie van Virgil van Dijk, maar dan moet het wel beter.

Owen Wijndal – 5: Wijndal slaagde er nauwelijks in om met loopacties voor diepte te zorgen aan de linkerflank. De AZ'er droeg zodoende nauwelijks zijn steentje bij aan het toch al zwakke aanvalsspel.

Marten de Roon – 5,5: De Roon leverde bij de openingstreffer verdedigend half werk. Hij deed het verder aardig, tot de 1-2. De golfbreker van Bergamo wist de voorzet niet te onderscheppen.

Georginio Wijnaldum – 6: Na een halfuur zat de wedstrijd van Wijnaldum er al op, maar hij speelde wel een belangrijke rol bij de 1-1 door de bal klaar te leggen. De tandem Memphis-Wijnaldum had zo weer rendement.

Frenkie de Jong – 6: Ook De Jong mocht slechts dertig minuten meedoen. Daarin wist de spelbepaler van FC Barcelona ook niet voor de broodnodige openingen te zorgen.

Wout Weghorst: – 5,5: Hij mocht eindelijk weer meedoen in Oranje, maar zijn aandeel was gering. Weghorst werd nauwelijks gevonden, al gaf hij wel één keer goed mee aan Dumfries. De spits werkte hard, maar speelde al met al een vrij ondankbare wedstrijd.

Memphis Depay – 6,5: Beide goals zaten er wel heel lekker in. Verder raakte Memphis de bal ook regelmatig niet goed, maar de sterspeler toonde weer aan dat hij heel belangrijk is voor dit Oranje.

Invallers

Ryan Gravenberch – 5: Er is een aardige lobby aan de gang voor het toptalent van Ajax, maar hij viel tegen de Schotten ongelukkig in. Hij oogde niet helemaal gefocust en daardoor gingen zelfs de makkelijke dingen verkeerd.

Davy Klaassen – 6: De Ajacied is altijd wel goed voor een zesje, maar hij slaagde er niet in om gevaar te stichten tussen en achter de Schotse linies.

Patrick van Aanholt – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Steven Berghuis – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Quincy Promes – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Luuk de Jong – x: Speelde te kort voor een beoordeling.