Soap eindelijk ten einde: Koeman definitief ook volgend seizoen Barça-trainer

Soap eindelijk ten einde: Koeman definitief ook volgend seizoen Barça-trainer

03-06-2021 18:43 Laatste update: 19:41
81

Het is officieel: Ronald Koeman is ook volgend seizoen de trainer van FC Barcelona. Dat heeft president Joan Laporta donderdagmiddag bevestigd op een persconferentie.

Eerder op de donderdag werd al bekend dat Barcelona spoedig melding zou maken van het langere verblijf van Koeman. Dat is nu dus gebeurd. "Na deze afgesproken bedenktijd, hebben we ervoor gekozen om het contract van Koeman door te laten lopen", vertelt Laporta. "We weten zeker dat het nieuwe seizoen fantastisch gaat worden."

De afgelopen week hing de toekomst van Koeman aan een zijden draadje. Laporta weigerde duidelijkheid te verschaffen over de positie van de Nederlander en gaf zichzelf vijftien dagen bedenktijd. Het leek einde verhaal voor Koeman toen de Barça-preses claimde dat de oefenmeester in het ziekenhuis was opgenomen. Dat werd al snel ontkend door de Zaandammer en zijn management.

De voorbije dagen werd echter duidelijk dat Koeman tóch aan zou blijven bij de Catalaanse grootmacht. De coach voerde dinsdag naar verluidt een nieuw gesprek met de clubleiding, met als doel om de betrokkenheid en het vertrouwen tussen de twee partijen weer te laten groeien.

Koeman legde in zijn eerste seizoen beslag op de Copa del Rey met Barcelona. De landstitel leek in de laatste weken van het seizoen binnen handbereik na een comeback. Toch werd Barça geen kampioen.