'Pochettino neemt na vijf jaar revanche en staat aan basis van Wijnaldum-coup'

'Pochettino neemt na vijf jaar revanche en staat aan basis van Wijnaldum-coup'

06-06-2021 16:24
16

De geruchten rondom Mauricio Pochettino kunnen de prullenbak in, verzekert transferspecialist Fabrizio Romano. De 49-jarige Argentijn heeft sinds het begin van dit jaar Paris Saint-Germain onder zijn hoede en werd gelinkt aan de trainersvacatures bij Real Madrid en Tottenham Hotspur: 'and that's it', stelt Romano echter.

Pochettino heeft met PSG weliswaar twee prijzen gepakt – de Supercup en de Franse beker – maar zou desondanks ontevreden zijn. De naam van de Argentijn viel veelvuldig in het geruchtencircuit, maar Real Madrid heeft Carlo Ancelotti inmiddels aangesteld en Tottenham is naar verluidt weer bezig met Ajax-trainer Erik ten Hag. Pochettino blijft 'gewoon' zitten waar hij zit, aldus Romano.

Sterker nog: hij zou persoonlijk betrokken zijn bij de Georginio Wijnaldum-coup. De Oranje-captain was hard op weg naar FC Barcelona, maar PSG kwam op het allerlaatste moment tussenbeide met een financieel vele malen aantrekkelijker aanbod. De trainer is geen onbekende van Wijnaldum: in 2016 stelde hij nog alles in het werk om de middenvelder op te pikken bij Newcastle United. Wijnaldum koos toen voor Liverpool, maar Pochettino is hem nog niet vergeten en gaat volgend seizoen dus alsnog met hem samenwerken.