'Als u dit ziet, meneer Willem-Alexander: als wij winnen, zie ik u op het veld'

'Als u dit ziet, meneer Willem-Alexander: als wij winnen, zie ik u op het veld'

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 09:16ma 14-06-2021 om 09:16

Memphis Depay heeft koning Willem-Alexander uitgenodigd om samen te juichen mocht Oranje het EK winnen. De 27-jarige aanvaller hoopt dat de koning net als hij zijn vingers in zijn oren stopt, grapt hij in gesprek met Soufiane Touzani bij de NOS.

De straatvoetballer legde Memphis drie fictieve krantenkoppen voor. Eén daarvan luidt: 'Koning Willem-Alexander rent het veld op en viert de overwinning van Nederland met de celebration van Memphis Depay'. Die kop geniet de voorkeur van de sterspeler van Oranje. Hij doet zelfs een oproep aan de vorst. "Als u dit ziet, meneer Willem-Alexander, als wij Europees kampioen worden. Dan zie ik u op het veld. Dan doen we de celebration. We zijn allemaal young kings, strijden voor Oranje."

Memphis viert zijn doelpunten doorgaans door twee vingers in zijn oren te stoppen. Tegen Oekraïne kwam hij zondagavond niet tot scoren, maar de ploeg van bondscoach Frank de Boer won zijn eerste wedstrijd op het EK wel. Denzel Dumfries was - onder het toeziend oog van de juichende koning - de matchwinner in de Johan Cruijff Arena (3-2).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws