Statement van Oranje: Wijnaldum draagt speciale OneLove-aanvoerdersband

Statement van Oranje: Wijnaldum draagt speciale OneLove-aanvoerdersband

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 19:44di 22-06-2021 om 19:44

Laatste update: dinsdag 22 juni 2021 om 23:22di 22-06-2021 om 23:22

Het Nederlands elftal en captain Georginio Wijnaldum maken zondag tijdens de achtste finale van het EK een statement. De middenvelder zal een speciale OneLove-aanvoerdersband dragen.

"Met het dragen van deze band willen wij als Oranje benadrukken dat wij staan voor inclusiviteit en verbinding. We zijn tegen elke vorm van uitsluiting en discriminatie. Wij hopen zo iedereen die zich waar ook ter wereld gediscrimineerd voelt te steunen", zegt Wijnaldum tegen OnsOranje.

Oranje speelt zondag in Boedapest zijn eerste duel in de knock-out-fase van het EK. Er is momenteel veel te doen om een omstreden anti-homowet in Hongarije. Door die wet wordt het in Hongarije verboden om homoseksualiteit en veranderen van sekse te 'promoten' onder jongeren van achttien jaar.

München wilde al tegen die plannen protesteren door de Allianz Arena in regenboogkleuren te verlichten in aanloop naar de groepswedstrijd tussen Duitsland en Hongarije. Daar stak de UEFA echter een stokje voor, omdat het verboden is om politieke statements te maken tijdens het toernooi.

Het dragen van een OneLove-aanvoerdersband lijkt wel door de beugel te kunnen bij de Europese voetbalbond. De UEFA boog zich eerder over Duitsland-aanvoerder Manuel Neuer, die een band in de regenboogkleuren draagt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws