'Ajax de enige die bod heeft gedaan op Berghuis, geen club die dat laat sudderen'

'Ajax de enige die bod heeft gedaan op Berghuis, geen club die dat laat sudderen'

Gepubliceerd: vrijdag 25 juni 2021 om 08:05vr 25-06-2021 om 08:05

Arne Slot legt de zweep er flink over in zijn eerste dagen als trainer van Feyenoord. Onder meer Nicolai Jörgensen wist de testen niet goed te volbrengen, weet clubwatcher Martijn Krabbendam van Voetbal International.

"Slot is deze week begonnen en het is gelijk totaal anders gegaan", steekt Krabbendam van wal bij De Oranjezomer van Veronica Inside. "Ze hebben testen gedaan. Dat hebben ze nog nooit eerder meegemaakt, zo zwaar. Een aantal spelers had daar echt moeite mee. Een van die spelers was Nicolai Jörgensen, die kon die testen niet helemaal goed volbrengen. Ze zijn na afloop meteen met hem gaan zitten en toen kwamen ze samen tot de conclusie dat hij er wel een beetje klaar mee is en dat hij hoopt op een nieuwe club. Toen heeft Slot gezegd: dan moet je ook maar apart gaan trainen."

De VI-verslaggever weet dat het flink zweten is voor de Feyenoord-spelers. "Tong op de schoenen, heet dat. Slot pakt ze wel aan die eerste week." Johan Derksen wijst op Gertjan Verbeek, die de selectie tegen zich in het harnas jaagde met zijn strikte regime in De Kuip. "Verbeek had van 09.00 uur tot 17.00 uur verzonnen", stelt Krabbendam. "Daar gruwelden de spelers van. In dit geval is het wel iets anders. Slot laat ze ook heel veel lopen, maar zijn voetbal vereist dat. Voor het voetbal van Dick Advocaat was dat minder nodig, dus het was geen aanklacht richting de oude trainer."

Berghuis
Het nieuws dat Ajax achter sterspeler Steven Berghuis aanzit, is logischerwijs niet heel goed gevallen bij de Rotterdammers. "Maar ze wisten dat het kon gebeuren", aldus Krabbendam. "Het management van Berghuis heeft één ding gedaan de afgelopen weken. Ze hebben tegen al die geïnteresseerde clubs gezegd: dit is de situatie. Als je hem wil hebben, ga naar Feyenoord en doe een bod. De enige die dat heeft gedaan is Ajax."

Ook PSV, VfL Wolfsburg en recentelijk Galatasaray worden in verband gebracht met de rechtsbuiten. "Ajax is de enige club die echt contact heeft opgenomen met Feyenoord", benadrukt Krabbendam. "En dat is geen club die dit laat sudderen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Slot van Feyenoord weer een serieuze titelkandidaat maken?

Ja
32%
Nee
68%
(5889 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws