Slot over gesprek met afwezige Jörgensen: 'Hij was heel duidelijk. Nou, ik ook'

Slot over gesprek met afwezige Jörgensen: 'Hij was heel duidelijk. Nou, ik ook'

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 15:16ma 21-06-2021 om 15:16

Nicolai Jörgensen was maandag een opvallende afwezige bij de eerste training van Feyenoord. De Deense Eredivisie-topscorer van het seizoen 2016/2017 wil en mag uitzien naar een andere club.

De dertigjarige spits heeft rugnummer negen voorlopig behouden, maar Arne Slot – de opvolger van hoofdtrainer Dick Advocaat – rekent niet meer op hem. Slot heeft een onderhoud gehad met Jörgensen, bevestigt hij tijdens een persconferentie. "Hij was heel duidelijk: hij wil graag weg. Nou, toen was ik ook heel duidelijk. Dan ga ik door met jongens die graag willen blijven. Dus zal hij de komende tijd apart van de groep trainen."

Feyenoord heeft voledoende alternatieven, stelt Slot. "Wij hebben Bryan Linssen, die het vorig jaar prima heeft ingevuld. Wij hebben Róbert Bozeník, die straks terugkomt (van zijn EK-verplichtingen met Slowakije, red.). Ik zit soms met de uitspraak van namen, maar ik denk dat het Naoufal Bannis is, wat ik moet zeggen, met Dylan Vente (teruggekeerd van verhuurperiodes bij FC Dordrecht en Roda JC, red.). Dus qua aantal zitten we in de spitspositie goed."

Jörgensen zoekt eigenlijk al sinds het kampioensseizoen van Feyenoord naar zijn vorm en is tijdens de afgelopen vier jaar regelmatig geplaagd door blessures. Zijn contract loopt nog één jaar door.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws