Slot roemt Feyenoord-spelers: Hij is heel aanvallend ingesteld, daar hou ik van

Slot roemt Feyenoord-spelers: "Hij is heel aanvallend ingesteld, daar hou ik van"

05-07-2021 13:53
38

Feyenoord vertrekt maandag naar Oostenrijk voor een trainingskamp van een kleine week. Daar wordt verder geslepen aan de speelstijl onder trainer Arne Slot, die tevreden is over de vooruitgang die al is geboekt.

Volgens Slot is het nog te vroeg om te jubelen. "Het zou gek zijn als het perfect zou lopen. Ik heb ook niet de illusie dat het na tien wedstrijden wel zo is", zegt Slot, die de verwachtingen probeert te temperen. Wel ziet hij dat zijn spelers bewust bezig zijn met drukzetten in vroeg stadium en het vooruitspelen van de bal. "Dit is waar ik voor sta, dit is waar ik voor gehaald ben."

Loopacties in de diepte is ook een spelelement waar Slot op hamert. De nieuwe rechtsback Marcus Pedersen past daarbij, ziet de trainer. "Hij is heel aanvallend ingesteld, daar hou ik van. Soms moet hij wat langer wachten, maar liever dit dan dat ik moet zeggen: ga nou alsjeblieft eens een keer naar voren."

Feyenoord verblijft tot 11 juli in Oostenrijk. Op 22 juli wacht de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen voor de Rotterdammers. In de tweede voorronde van de Conference League speelt de ploeg tegen FK Dedic uit Montenegro of KF Drita uit Kosovo.