Ten Hag denkt Ajax-kern te behouden: 'Benadrukt toen ik bijtekende'

Ten Hag denkt Ajax-kern te behouden: 'Benadrukt toen ik bijtekende'

07-07-2021 16:51 Laatste update: 16:57
66

Erik ten Hag verwacht niet dat de selectie van Ajax aan veel veranderingen onderhevig zal zijn. De trainer van de Amsterdammers denkt dat zijn spelersgroep de perfecte balans van ervaring en talent heeft.

De regerend landskampioen zal volgens Ten Hag een vergelijkbaar gezicht hebben als vorig seizoen. "Laat ik vooropstellen dat de transferwindow onvoorspelbaar is", zegt de Tukker tegenover Ajax TV. "Je weet nooit wat er kan gebeuren, maar ik verwacht in de huidige selectie geen grote wijzigingen. Dat heb ik ook benadrukt toen ik bijtekende."

De uitgebalanceerde spelersgroep is al naar wens van de oefenmeester. "We hebben oud en jong, een groep met leiders met daaromheen een aantal Zuid-Amerikanen die mentaliteit toevoegen aan deze groep. Verder zijn er ook nog jonge talenten die nog niet klaar zijn om de laatste stap te maken. Met hen verwacht ik dat de kern bij elkaar blijft."

Een vertrek van Dusan Tadic is dus ook niet aan de orde. Directeur voetbalzaken Marc Overmars zette al een streep door een transfer naar AC Milan en Ten Hag begrijpt dat. "Onbespreekbaar. Hij is belangrijk op het veld met goals, assists en zijn leiderschap. Zeker ook daarbuiten heeft hij zijn waarde. Hij is het voorbeeld, een sleutelspeler voor ons."