Ajax-talent maakt vergelijking na overstap van AZ: 'Echt een universiteit'

Ajax-talent maakt vergelijking na overstap van AZ: 'Echt een universiteit'

09-07-2021 14:12
199

Ajax-talent Kian Fitz-Jim geniet met volle teugen op het trainingskamp van Ajax. De jongeling (18) mag ruiken aan het eerste elftal van trainer Erik ten Hag en grijpt zijn kans wanneer die zich aandient. 

Fitz-Jim is een van de spelers die met Ajax mee is gegaan op trainingskamp in De Lutte. Hij mocht aan het einde van vorig seizoen al hopen op een debuut in Ajax 1. "Ik hoop gewoon dat ik zoveel mogelijk met Ajax 1 mag spelen en trainen, net als tijdens het einde van vorig seizoen. De concurrentie is groot, maar goede spelers maken je alleen maar beter", zegt hij nuchter op de clubsite van Ajax.

Fitz-Jim zat een aantal keren bij de wedstrijdselectie van een Eredivisie-wedstrijd. "Ik denk dat het een mix was van een beloning en dat ze spelers nodig hadden. Ik was simpelweg de eerstvolgende. Het was mooi en een trigger om mij te blijven bewijzen. Hopelijk mag ik dit seizoen mijn debuut maken", zegt hij.

De middenvelder kwam op vijftienjarige leeftijd over van AZ. Hij merkt een duidelijk verschil tussen de clubs. "Als ik een vergelijking mag maken, is AZ als HBO en Ajax echt een universiteit. Alles is zó goed geregeld en alle spelers zijn super goed. Alle voorwaarden zijn er om mij te blijven ontwikkelen en dan zien we het wel. Ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen."