Ten Hag krijgt Van Gaal-nieuws mee: 'Nodig dat de boel wordt opgeschud'

Ten Hag krijgt Van Gaal-nieuws mee: 'Nodig dat de boel wordt opgeschud'

09-07-2021 14:47 Laatste update: 14:58
29

Erik ten Hag juicht een rentree van Louis van Gaal als bondscoach van het Nederlands elftal toe. De Ajax-trainer kreeg daar vrijdagmiddag vragen over op de persconferentie. Het lijkt erop dat Van Gaal opnieuw bondscoach wordt.

Ten Hag, die zelf ook genoemd werd als mogelijke opvolger van Frank de Boer, reageert op het nieuws dat Van Gaal topkandidaat is van de KNVB. "Een meer dan uitstekende keus, laten we hopen dat Louis ervoor openstaat en die klus wil gaan doen. Dat is belangrijk voor Nederlands voetbal", zegt Ten Hag.

"Het is ook echt nodig dat de boel wordt opgeschud en dat daar iemand de leiding gaat nemen. Iemand die zich heeft bewezen, het topsportklimaat kan creëren en een teambuilder is. Louis heeft bewezen dat hij kan winnen met aansprekend voetbal. Laten we hopen dat hij die klus aanvaardt en we voor het Nederlandse voetbal weer mooie dingen gaan zien", zegt Ten Hag.

Het EK van Oranje is mislukt: na de vlekkeloze groepsfase was Tsjechië in de achtste finale te sterk. Ten Hag had op iets anders gehoopt. "Ze kwamen goed door de poule, maar daarna was het heel snel afgelopen. Terwijl de route open lag naar een heel mooi succes. Het is jammer dat het niet lukt, vooral heel spijtig voor de mensen die erbij betrokken zijn en De Boer, een heel goede collega en een goede coach. Het is ook jammer voor de spelers waar ik bij Ajax mee heb samengewerkt."