Slot legt vinger op zere Feyenoord-plek: 'Selectie is niet op orde'

Slot legt vinger op zere Feyenoord-plek: 'Selectie is niet op orde'

22-07-2021 23:52 Laatste update: 23-07-2021 00:14
166

Voor Arne Slot verliep zijn vuurdoop als trainer van Feyenoord teleurstellend. Hij legt de vinger op de zere plek na het doelpuntloze gelijkspel tegen FC Drita in de tweede voorronde van de Conference League.

"Je hoopt een betere wedstrijd te zien dan dit", steekt Slot van wal bij ESPN. "Het was niet leuk om naar te kijken. Overall gezien was het gewoon veel te weinig." Hij weet wel waar het aan schort. "We hebben gewoon heel weinig spelers die in de kleine ruimte creativiteit hebben en een man kunnen uitspelen. Als de wedstrijd zo verloopt, heb je spelers met creativiteit nodig, maar dat zit niet in ons elftal. Je kan zien dat de selectie nog niet op orde is."

De Rotterdammers hopen straks wel over Alireza Jahanbakhsh te kunnen beschikken. De Iraniër is de opvolger van Steven Berghuis. "Het moet meezitten als hij volgende week een helft wil spelen", blijft Slot voorzichtig. Hij verwacht mede daardoor ook in de return een moeizame wedstrijd. "Ik hoop dat we thuis in De Kuip weer wat kunnen creëren, maar ik denk niet dat het tientallen kansen gaan worden. Dat durf ik helaas nu al te voorspellen."