Oranje Leeuwinnen dreigen VS tegen te komen: 'Expres verliezen doen we niet'

Oranje Leeuwinnen dreigen VS tegen te komen: 'Expres verliezen doen we niet'

Gepubliceerd: zaterdag 24 juli 2021 om 20:36za 24-07-2021 om 20:36

De Oranje Leeuwinnen deden zichzelf tekort met het 3-3 gelijkspel tegen Brazilië, maar liggen wel op koers voor een plek in de kwartfinale van de Olympische Spelen. Daarin zou zomaar wereldkampioen Verenigde Staten de tegenstander kunnen zijn, weet ook bondscoach Sarina Wiegman.

Zeker als China verslagen wordt in de laatste groepswedstrijd, kunnen de Amerikanen zomaar de volgende tegenstander zijn. "Natuurlijk zit dat in mijn hoofd, want die wil je het liefst later pas tegenkomen. Er zijn een paar heel sterke landen, maar ik vind het te gevaarlijk om te gaan rekenen. Een wedstrijd verliezen om iemand te ontlopen, daar doen we niet aan", zegt Wiegman tegen het Algemeen Dagblad.

Oranje kreeg net als tegen Zambia ook tegen Brazilië drie treffers om de oren. Dat moet beter, weet ook Sari van Veenendaal. "Met de fouten achterin waar goals uit voortkwamen zijn we niet blij", zegt de doelvrouw. "We zijn kritisch op onszelf, we zien het zelf ook. We kunnen er veel redenen aan hangen en elke reden is een excuus, maar dit kunnen we niet hebben op dit toernooi. Het moet gewoon beter."

Miedema
Viviane Miedema viel zaterdag in de slotfase uit, maar de schade valt mee. "Ja, dat was voor de zekerheid, ik voelde mijn lies, daar heb ik wel vaker last van", legt ze uit aan Voetbal International. "Ik kan best chagrijnig gekeken hebben, want je wil je team de laatste minuten helpen natuurlijk. Maar uiteindelijk is er al snel weer een wedstrijd, dus dan kun je maar beter even verstandig zijn. Maar ik sta er dinsdag weer, ga daar maar vanuit."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws