'Overstap Messi naar PSG komt dichterbij: deal mogelijk snel al afgerond'

'Overstap Messi naar PSG komt dichterbij: deal mogelijk snel al afgerond'

06-08-2021 19:54 Laatste update: 20:41
111

Een overstap van Lionel Messi naar Paris Saint-Germain lijkt steeds dichterbij te komen. De onderhandelingen tussen de Franse topclub en de vertegenwoordigers van de Argentijn lopen voorspoedig: de kans is goed aanwezig dat er snel een akkoord wordt bereikt.

Met dat nieuws pakken onder meer Le Parisien en het Argentijnse Olé vrijdag uit, nadat eerder al bekend werd dat de een overstap van Messi naar Frankrijk steeds reëler wordt. Na de onderhandelingen van vrijdag zou PSG vertrouwen hebben in de komst van Messi. De Franse topclub is ervan overtuigd dat de overstap van de superster snel afgerond kan worden. Olé weet zelfs te melden dat Messi mogelijk op 10 augustus al gepresenteerd gaat worden bij Paris.

Donderdagavond werd bekend dat Barcelona en Messi uit elkaar gaan. Club en speler hadden een principe-akkoord bereikt over een nieuwe verbintenis, maar door de financiële regels van La Liga heeft Messi zijn handtekening niet kunnen zetten onder het Barça-contract. Sinds de bekendmaking van het Messi-vertrek uit Catalonië wordt de linkspoot sterk gelinkt aan een overstap naar PSG.

Messi speelde in totaal 21 jaar voor Barcelona. In het eerste elftal scoorde de 34-jarige aanvaller maar liefst 672 keer in 778 wedstrijden. In de herfst van 2004 liet Frank Rijkaard Messi debuteren tegen stadsgenoot Espanyol.