Simeone valt Slot aan: 'In mijn eentje was het een groter probleem geweest'

Simeone valt Slot aan: 'In mijn eentje was het een groter probleem geweest'

08-08-2021 19:30 Laatste update: 19:40
96

Arne Slot vond de reactie van Diego Simeone na het laatste fluitsignaal bij Feyenoord - Atlético Madrid 'licht overtrokken'. De Feyenoord-trainer kreeg een duw van de Argentijn, die zijn emoties niet meer de baas was.

Naoufal Bannis maakte diep in blessuretijd de winnende goal in De Kuip, maar deed dat - volgens Simeone - vanuit buitenspelpositie. Na het laatste fluitsignaal beende de succestrainer van Atlético woedend naar de middencirkel, waar scheidsrechter Dennis Higler de volle laag kreeg. Vervolgens kreeg Slot een duw.

"Ik vond het een licht overtrokken reactie", reageert Slot met een knipoog tegenover ESPN. "Aan de andere kant: als er iets is wat je vandaag van Atlético kan leren, is dat ze onder geen enkele omstandigheid willen verliezen, zelfs in een oefenwedstrijd. Ze worden extreem kwaad als het in de laatste minuut in hún beleving buitenspel is."

Slot wilde Simeone een handje geven. "Dat wilde hij niet, dus daar moest ik om lachen. Als er niemand bij had gestaan was het voor mij denk ik een groter probleem geweest", lacht Slot. "Een-op-een zou ik hem niet graag tegenkomen."

ESPN-analist Kenneth Perez is wel wat gewend van Simeone, maar keek aan de zijlijn zijn ogen uit. "Wat een mafketel", zegt hij over de Atlético-coach. "Wat heeft Slot ermee te maken? Wat bezielt je om een andere trainer te gaan duwen? Hij is een zeer succesvolle trainer, maar kom op man. Doe even normaal. Knettergek."