Feyenoord gaat weer op Noorse tour en haalt spelmaker (25) op bij Molde FK

Feyenoord gaat weer op Noorse tour en haalt spelmaker (25) op bij Molde FK

08-08-2021 20:04 Laatste update: 20:14
277

Feyenoord heeft Fredrik Aursnes vastgelegd. De 25-jarige middenvelder (rechts op de foto) komt over van Molde FK, de club waar ook rechtsback Marcus Holmgren Pedersen vandaan gekomen is.

Molde heeft op de eigen website bevestigd dat Aursnes op weg is naar Rotterdam. De middenvelder speelde sinds 2016 bij Molde en heeft 200 wedstrijden in het eerste elftal van de Noorse topclub op zijn naam staan. In mei van dit jaar maakte Aursnes zelfs zijn debuut voor het nationale elftal van Noorwegen.

Ole Erik Stavrum, algemeen directeur van de Noren, is de spelmaker erkentelijk. "We willen hem bedanken voor ruim vijf fantastische jaren. Hij heeft grote stappen gemaakt en zich hier ontwikkeld tot een fantastische voetballer. Fredrik is een steunpilaar voor ons geweest en verdient het om de volgende stap te zetten. We blijven hem volgen!"

De 25-jarige spelmaker brengt creativiteit en ervaring met zich mee. Naast zijn debuut voor de nationale ploeg kan Aursnes namelijk ook de nodige Europese wedstrijden overleggen. 29 keer kwam hij uit in de Europa League en vijf maal mocht hij aan de start staan van een Champions League-duel. Dit seizoen speelde hij ook al mee in de voorronde van de Conference League.