Perez buigt zich over transferplannen Feyenoord: 'Een blinde die superhard werkt'

Perez buigt zich over transferplannen Feyenoord: 'Een blinde die superhard werkt'

10-08-2021 06:55
67

Kenneth Perez verwacht dat Feyenoord deze zomer nog een nieuwe spits gaat aantrekken, maar snapt wel dat de Rotterdammers niet voor Ricky van Wolfswinkel zijn gegaan. De 32-jarige Nederlander streek verrassend bij FC Twente neer.

"Het is pas 9 augustus. Feyenoord komt vrij laat in de voedselketen", zegt de Deense analist bij Voetbalpraat van ESPN over de Rotterdamse transferplannen. "Ze zitten nu in de maag met Robert Bozeník. Hij heeft vier miljoen euro gekost." Perez is geen fan van de Slowaak. "Het is een blinde die superhard werkt. Hij doet er alles voor, maar het is niet zo'n goede speler."

"Maar Bannis vind ik ook niet overtuigend", vervolgt Perez. "Misschien komt er een nieuwe spits op 29 augustus, of 30 augustus. Als duidelijk is welke spelers buiten de boot vallen." Arno Vermeulen vraagt zich af waarom Feyenoord niet voor Van Wolfswinkel is gegaan. "Ik denk dat ze toch twijfelen aan zijn fitheid, aangezien hij heel lang uit de roulatie is geweest", reageert de oud-speler van AZ, Ajax en PSV.

Perez wijst tot slot op de beperkte mogelijkheden in De Kuip. "Ze kunnen zich geen missers veroorloven. Ze kunnen geen twijfelgeval aantrekken, terwijl het eigenlijk allemaal wel twijfelgevallen zijn als je niet een portemonnee van hier tot Tokio hebt. Ze maakten een paar jaar geleden de fout door allemaal spelers te halen die nergens hadden gespeeld. Het duurde zó lang voor zij fit waren."