'Transfer van de eeuw is rond: Messi bereikt akkoord met Paris Saint-Germain'

'Transfer van de eeuw is rond: Messi bereikt akkoord met Paris Saint-Germain'

10-08-2021 11:52 Laatste update: 18:19
181

De transfer van de eeuw is bijna rond: Lionel Messi heeft een definitief akkoord bereikt met Paris Saint-Germain. De Argentijn vliegt later op dinsdag naar Parijs om de deal af te ronden.

Dat meldt L'Équipe. Volgens de Franse berichtgeving gaat Messi speler van PSG worden. Het is nu wachten op de aankondiging van de club. Messi zal later op dinsdag medisch worden gekeurd, waarna hij een tweejarig contract zal tekenen met een optie voor nog een jaar. Voor woensdag staat er een persconferentie gepland. Aangenomen werd dat Messi eerst naar Ibiza zou vliegen om met president Nasser El-Khelaïfi te spreken, maar dat wordt overgeslagen. 

Naar verluidt probeerde FC Barcelona op het laatste moment nog een alles-of-niets-poging te doen om Messi binnenboord te houden, maar dat werd stellig ontkend door de club. Hij gaat nu naar PSG. Voor hem ligt een jaarsalaris van 35 miljoen euro netto klaar.

De supporters van PSG zijn al dagen bezig met de komst van Messi. Het vliegveld van Parijs werd maandag zelfs min of meer gekaapt door de fanatieke achterban. Nu Messi vermoedelijk dinsdag naar Parijs vliegt, zal de gekte toe gaan nemen.