Schmidt is blij voor Dumfries en zoekt versterkingen: 'Meer spelers van topniveau'

Schmidt is blij voor Dumfries en zoekt versterkingen: 'Meer spelers van topniveau'

13-08-2021 15:08
66

Roger Schmidt laat weten blij te zijn voor Denzel Dumfries, die zijn transfer naar Internazionale te pakken heeft. Dat vertelt de PSV-trainer op de persconferentie voorafgaand aan het eerste competitieduel met Heracles Almelo.

"Ik ben blij voor hem. Dit was zijn wens. Ik wist vorige zomer al dat hij na het afgelopen seizoen zou vertrekken", vertelt Schmidt. De rechtsback is momenteel in Italië om zijn transfer naar Internazionale af te ronden. Donderdag werd bekend dat PSV een akkoord bereikt heeft met de Italianen over een transfersom van vijftien miljoen euro, inclusief bonussen.

"Het is mooi dat hij een mooie club heeft gevonden die ook in de Champions League gaat spelen. Denzel heeft het vorig seizoen als aanvoerder geweldig gedaan bij PSV, in een lastig seizoen", aldus Schmidt, die aangeeft zijn selectie nog verder te willen versterken.

"We moeten onze selectie versterken als we onze doelen willen halen. Zeker als we de Champions League of de Europa League ingaan en voor de titel willen spelen. Dan heb je meer spelers van topniveau nodig. Daar werken we aan. We hebben nog drie weken om spelers te halen. Intern weten we wat we nodig hebben en voor welke opties en transfers we willen gaan."

>