Heerenveen haalt opgelucht adem en boekt eerste zege bij Go Ahead

13-08-2021 21:50
97

SC Heerenveen heeft het Eredivisie-seizoen in gang geschoten met een moeizame zege op Go Ahead Eagles. De promovendus herpakte zich na een vroege tegentreffer, maar wist de ploeg van trainer Johnny Jansen uiteindelijk geen pijn te doen: 0-1.

Heerenveen begon uitstekend op De Adelaarshorst. Tibor Halilovic trof al na zeven minuten doel, nadat zijn schot van richting werd veranderd door Boyd Lucassen. Doelman Warner Hahn was kansloos en zag de bal in de bovenhoek eindigen. De Friezen, onder aanvoering van uitblinker Joey Veerman, domineerden en kregen via Henk Veerman een goede kans op 0-2. Het schot van de spits scheerde net over de kruising. Daarna bleef de thuisploeg ook met hangen en wurgen op de been, toen Arjen van der Heide de zestien binnen sneed.

Go Ahead kon zelf weinig uitrichten voor rust. De tweede helft leek van hetzelfde laken een pak te worden, toen Hahn al snel moest ingrijpen op een inzet van Henk Veerman. De bezoekers drukten echter niet door en langzaam maar zeker kroop de ploeg van coach Kees van Wonderen uit zijn schulp. Heerenveen had plots de handen vol aan de promovendus, die via invallers Marc Cardona en Giannis Botos goede kansen kreeg. Vooral Cardona was dichtbij: zijn kiezelharde uithaal spatte twaalf minuten voor tijd uiteen op de lat.

Ook in de levendige slotfase kregen beide teams kansen, maar Heerenveen was uiteindelijk het meest gelukkig. De Friezen keren met drie punten huiswaarts.