Madueke vraagt om vijf extra minuten tegen Heracles en scoort alsnog: Perfect

Madueke vraagt om vijf extra minuten tegen Heracles en scoort alsnog: "Perfect"

14-08-2021 23:21
95

Noni Madueke heeft zaterdagavond tegen Heracles Almelo toch nog zijn doelpuntje meegepakt. De Engelsman zou na een uur spelen vervangen worden door Cody Gakpo, mocht toch nog eventjes blijven staan en scoorde vlak voordat hij alsnog naar de kant werd gehaald.

De aanwezige ESPN-crew hoorde Madueke 'geef me nog vijf minuten' zeggen tegen trainer Roger Schmidt. "Ik kan het me niet herinneren. Misschien...", aldus de lachende aanvaller in gesprek met datzelfde ESPN. "I think it's history, you know. Ik dacht dat ik eraf zou gaan, maar ik kreeg gelukkig nog vijf minuten van de trainer."

En daar maakte Madueke ook gretig gebruik van. "Geen enkele aanvaller wil ooit gewisseld worden, ongeacht welke wedstrijd er nog aan zit te komen. Ik ben gewoon blij dat ik die vijf extra minuten kreeg, dat ik nog kon scoren en dat we gewonnen hebben: perfect", aldus de Engelsman. "Maar ik ben niet de baas hier, hoor. Dat is en blijft de trainer."

PSV gaf een groot aantal spelers rust tegen Heracles en won uiteindelijk met 0-2. Woensdag wacht het eerste deel van de dubbele Champions League-ontmoeting met Benfica.