ADO moet koppositie alweer inleveren: drie punten in mindering van KNVB

ADO moet koppositie alweer inleveren: drie punten in mindering van KNVB

16-08-2021 13:01 Laatste update: 13:58
133

Een forse streep door de rekening van ADO Den Haag: de gedeeld koploper van de Keuken Kampioen Divisie krijgt drie punten in mindering, meldt het Algemeen Dagblad. Inmiddels hebben de KNVB en ADO het nieuws bevestigd.

ADO heeft ontving op vrijdag 13 augustus een brief van de licentiecommissie, waarin stond dat de club wordt gestraft met drie punten in mindering. ADO is er niet in geslaagd een sluitende begroting in te dienen voor de deadline die was vastgesteld op half augustus.

Wedden

Meer odds

Er wordt beroep aangetekend tegen de beslissing, omdat ADO 'voldoende aanknopingspunten' ziet. De club was na twee desastreuze Eredivisie-jaren met frisse moed aan het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie begonnen. De eerste twee wedstrijden leverden zes punten op: 2-0 tegen Jong Ajax en 1-3 tegen FC Volendam.

ADO is nog steeds in handen van United Vansen, maar de Chinese eigenaar wil zijn aandelen zo snel mogelijk van de hand doen. Het gaat in Den Haag al maanden over een mogelijke verkoop. De opbrengst daarvan is noodzakelijk om de club te verlossen van een schuldenlast van enkele miljoenen euro's, afkomstig van ongeveer 150 schuldeisers.