Update: Felix Götze verlaat de intensive care, 'alles ziet er positief uit'

Update: Felix Götze verlaat de intensive care, 'alles ziet er positief uit'

16-08-2021 16:30 Laatste update: 16:27
35

Felix Götze, het jongere broertje van PSV'er Mario Götze, ligt in Berlijn op de intensive care. In het 3. Bundesliga-duel tussen Viktoria Berlin en zijn club 1. FC Kaiserslautern kwam hij in een luchtduel met een ploeggenoot in botsing, waarna hij naar het ziekenhuis werd afgevoerd.

Kaiserslautern meldt op de officiële clubkanalen dat Götze nog op de intensive care ligt voor verdere observatie en onderzoek. De 23-jarige vleugelverdediger heeft een schedelbasisfractuur opgelopen, maar maakt het volgens de Duitse club 'naar omstandigheden goed'.

Götze zakte na de botsing gelijk in elkaar. Spelers van beide partijen en de scheidsrechter van dienst zagen de ernst van de situatie en reageerden alert. 'Wij willen jullie bedanken voor de vele beterschapswensen die we hebben gekregen, maar ook van de medewerkers en supporters van Viktoria Berlin', laat Kaiserslautern weten.

De wedstrijd eindige in een 4-0 overwinning voor de thuisploeg uit Berlijn. Kaiserlautern zegt met nieuws te komen zodra er meer bekend is omtrent de situatie van Götze. Zijn oudere broer Mario speelt woensdag met PSV de eerste Champions League-wedstrijd tegen Benfica. Hij lijkt 'gewoon' mee te reizen naar Lissabon.

Update: Het gaat goed met Felix Götze, het broertje van Mario Götze. Hij heeft de intensive care inmiddels verlaten en 'alles ziet er positief uit'. PSV'er Götze is met zijn ploeggenoten afgereisd naar Portugal. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!