'Geloof me, Berghuis gaat vijftien goals maken en tien assists geven'

'Geloof me, Berghuis gaat vijftien goals maken en tien assists geven'

16-08-2021 22:30
66

Sjaak Swart heeft er alle vertrouwen in dat Steven Berghuis het gaat maken bij Ajax. Mister Ajax rekent erop dat de aanvaller zich binnen korte tijd van zijn beste kant zal laten zien in Amsterdam en de bedreigingen achter zich laat.

Swart is blij dat Berghuis bij Ajax speelt en keek met een goed gevoel naar de wedstrijd tegen NEC. Goede voetballers kunnen altijd samenspelen en je zag dat Steven een geweldige klik heeft met Dusan Tadic, Davy Klaassen, maar ook met Noussair Mazraoui, die voortdurend over hem heen denderde. Geloof me, hij gaat dit seizoen echt vijftien goals maken en tien assists geven", zegt Swart tegen De Telegraaf.

Oud-Feyenoorder Regi Blinker kijkt ook met belangstelling naar de prestaties van Berghuis bij Ajax. "Ik ben overigens wel benieuwd hoe Steven het in de Champions League gaat doen, want dat is wel een ander niveautje dan de Eredivisie."

Blinker denkt dat het vertrek van Berghuis bij Feyenoord ook positief uit kan pakken. "Op zich was het heerlijk om zo'n kwaliteitsspeler te hebben, maar Steven was zo veel beter dan de rest dat hij ook dominant aanwezig was. En dat leek anderen te irriteren. Nu komen andere spelers tot bloei en kan Feyenoord veel minder voorspelbaar spelen."

"Tegenstanders stelden zich vooral in op Feyenoords rechterkant, omdat alle ballen bij Steven werden ingeleverd. Nu zie je dat er veel meer spelers in de gaten moeten worden gehouden en dat tegenstanders daar veel moeite mee hebben."