Benfica-trainer wijst naar Götze en prijst PSV: 'Horen hier eigenlijk niet'

Benfica-trainer wijst naar Götze en prijst PSV: 'Horen hier eigenlijk niet'

18-08-2021 08:19
75

Benfica-trainer Jorge Jesus heeft respect voor Champions League-tegenstander PSV. Volgens de 67-jarige Portugees zouden de Eindhovenaren het verdienen om in de poulefase van het miljardenbal te staan.

Beide ploegen ontlopen elkaar niet veel, heeft Jesus in aanloop naar de wedstrijd van woensdagavond laten weten. "Ik denk dat de verschillen klein zijn", wordt hij geciteerd door Desporto Ao Minuto. "Benfica verdient het om erbij te zijn, maar we gaan twee teams zien die eigenlijk al in de groepsfase horen te zijn. Eigenlijk zouden Benfica én PSV hier niet moeten staan. We kunnen allebei opboksen tegen alle Champions League-teams, behalve misschien tegen de drie, vier topfavorieten."

De Benfica-trainer verwacht bovendien dat de bezoekers zich niet gaan verstoppen. "Het Nederlandse voetbal staat bekend om zijn offensieve opvattingen: dit team denkt ook aanvallend en heeft veel aanvallende kwaliteiten", aldus Jesus, die beducht is voor Mario Götze en zijn bewegingen tussen de linies. "Götze is daar een voorbeeld van, een sterke spelmaker. Als we hem te veel ruimte geven, dan gaan we in de problemen komen."

Benfica en PSV trappen woensdag om 20.00 uur lokale tijd, 21.00 uur in Nederland, af. Na de return op 24 augustus moet blijken wie van de twee zich in de Champions League mag melden en wie het moet doen met Europa League-voetbal.