Portugese media zien 'Benfica haperen' tegen PSV en noemen beste speler

19-08-2021 10:14
75

PSV maakte woensdagavond, ondanks de 2-1 nederlaag bij Benfica, indruk op Portugese media. Na de rust kwam PSV sterk uit de kleedkamer en had Benfica het lastig tegen de Eindhovenaren.

De Portugese sportkrant A Bola concludeert dat ook. 'De Adelaars lijden, maar blijven 100% zegevieren.' Benfica-trainer Jorge Jesus geeft in de sportkrant aan vertrouwen te hebben in de return, die volgende week in Eindhoven op het programma staat. 'We gaan naar Eindhoven om te winnen.'

De sportkrant O Jogo schrijft dat 'Benfica haperde'. 'Gakpo stelde de beslissing in het tweeluik uit tot volgende week dinsdag. Benfica heeft wel een kostbare voorsprong op weg naar de Champions League-miljoenen. Ze hebben één hand al in de kluis.'

Tribuna Expresso zag een effectief Benfica in de eerste helft. 'Dit verdween echter in de tweede helft. Zo groeide het tot dan toe voorspelbaar PSV in de wedstrijd door het doelpunt van Cody Gakpo, de beste speler aan Nederlandse kant.' Het medium voorspelt dat de uitwedstrijd 'op zijn zachtst gezegd moeilijk zal worden voor Benfica'. 'Om de Champions League te bereiken moeten ze hard aan het werk.'