Ajax is bijvoorbeeld goud, wij waren nog niet eens brons

"Ajax is bijvoorbeeld goud, wij waren nog niet eens brons"

21-08-2021 07:33 Laatste update: 10:08
180

Frank Arnesen heeft al een drukke transferzomer achter de rug. De technisch directeur van Feyenoord lijkt een aantal voltreffers te hebben geslagen op de transfermarkt. Vorig seizoen was er nog veel kritiek op de Deen, aangezien de Feyenoord-aankopen van destijds niet rendeerden.

"Dat er kritiek was, daar zat of zit ik helemaal niet mee", stelt Arnesen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Zo werkt dat. Ik had het wel vreselijk gevonden als deze jongens er niets aan hadden gedaan bij Feyenoord. Dat ze er een beetje met de pet naar hadden gegooid. Daar was gelukkig helemaal geen sprake van."

Afgelopen jaar is de scoutingsafdeling van Feyenoord volledig op zijn kop gegooid, op advies van het Amerikaanse bedrijf Sportsology. Daar lijken de Rotterdammers nu de vruchten van te plukken. De aankopen Alireza Jahanbakhsh, Guus Til, Fredrik Aursnes en Gernot Trauner presteren vooralsnog naar behoren bij Feyenoord.

"Ze (Sportsology red.) kwamen met aanbevelingen, ook wat betreft de scouting. Dat delen ze in naar 'goud', 'zilver' en 'brons'. Ajax is bijvoorbeeld goud, wij waren nog niet eens brons. Nu hebben we zeven nieuwe scouts en zitten we tussen zilver en brons in. En nog is het te weinig, vinden we", concludeert Arnesen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie