'Tottenham troeft City, United en Chelsea af in strijd om Senegalees toptalent'

'Tottenham troeft City, United en Chelsea af in strijd om Senegalees toptalent'

21-08-2021 10:58 Laatste update: 12:08
16

Pape Matar Sarr staat op het punt om te tekenen bij Tottenham Hotspur. De achttienjarige FC Metz-middenvelder maakte vorig seizoen indruk in de Ligue 1 en ook Manchester United, Manchester City en Chelsea waren geïnteresseerd, maar de Senegalees kiest voor Spurs.

Dat melden verschillende Engelse media, waaronder Sky Sports en The Athletic. De deal is nog niet helemaal rond, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Sarr gaat bij Tottenham een contract voor zes seizoenen tekenen en blijft komend seizoen actief bij Metz om zijn ontwikkeling niet in de weg te staan. Meerdere niet bij naam genoemde clubs zouden ook een bod hebben neergelegd bij Metz, maar Spurs krijgt de voorkeur van Sarr. 

Wedden

Meer odds

Metz-president Bernard Serin werd afgelopen maandag al gespot in Londen om een mogelijke deal te bespreken. De twee partijen lijken er inmiddels uit te zijn, al is over de mogelijke transfersom niets bekend.

Sarr kwam vorig jaar zomer bij Metz en tekende destijds een vijfjarig contract in Frankrijk. Hij had niet lang nodig om indruk te maken. De box-to-box-middenvelder maakte in 25 officiële wedstrijden zijn opwachting en vond daarin 4 keer het net. 

In verband met een aantal ongepaste reacties hebben we besloten de reacties onder dit artikel uit te schakelen. VoetbalPrimeur tolereert in geen enkel geval racistische uitlatingen aan het adres van wie dan ook.