FC Utrecht overleeft bij FC Groningen en komt goed weg met een punt

FC Utrecht overleeft bij FC Groningen en komt goed weg met een punt

21-08-2021 22:45
87

De wedstrijd tussen FC Groningen en FC Utrecht is geëindigd zoals hij begonnen is. Beide ploegen scoorden niet in een niet al te aantrekkelijke wedstrijd.

Groningen zette voor eigen publiek al snel de toon en kreeg de grootste kansen. Het was dan ook wachten op het openingsdoelpunt, maar de thuisploeg verprutste meerdere kansrijke mogelijkheden. Utrecht had het zwaar en was niet in staat zelf iets in te brengen. Na ruim een kwartier spelen voorkwam doelman Maarten Paes meerdere malen een Groningen-doelpunt.

Ook in de tweede helft liet Utrecht helemaal niets zien, al was de wedstrijd wel meer in evenwicht dan in de eerste helft. Utrecht kwam wat beter in het spel omdat het van Groningen meer ruimte kreeg. Daar werd echter slordig mee omgesprongen. 

Groningen nam geen genoegen met een punt en zette in de slotfase nog een paar keer aan. De ene keer zat Paes in de weg, de andere keer een andere verdediger van Utrecht. Tot de laatste minuut was Groningen het meeste dreigend, een goal leverde dat echter niet op.