'We moeten als supporters niet vergeten wat Onana voor Ajax heeft betekend'

'We moeten als supporters niet vergeten wat Onana voor Ajax heeft betekend'

25-08-2021 17:12
192

André Onana keert op 4 september terug op het trainingsveld bij Ajax en kan twee maanden later wedstrijdminuten gaan maken voor de Amsterdammers. Fabian Nagtzaam, voorzitter van de supportersvereniging van Ajax, weet echter niet of de fans daar blij mee zullen zijn.

Ajax stond Onana bij in zijn strafzaak en ging met de doelman uit Kameroen, die een schorsing aan zijn broek kreeg van de UEFA vanwege het overtreden van de dopingregels, naar het CAS. Toch verlengde Onana zijn contract in de Johan Cruijff Arena niet. "Het is heel ambivalent", zegt Nagtzaam tegen de NOS over het gevoel van de fans richting hun keeper. "De één zegt 'opstellen', want de beste keeper. De ander vindt dat Onana de club in de steek heeft gelaten."

Aan de handelswijze van Ajax lag het volgens de voorzitter van de supportersvereniging hoe dan ook niet. De club beschermde Onana, ook toen deze niet bij wilde tekenen. "Dat is logisch. Ajax zal altijd achter werknemers blijven staan. Dat is een normale zaak. Ajax heeft zich netjes opgesteld."

Nagtzaam roept zijn mede-supporters op om de goalie uit Kameroen toch te steunen. "Als Onana laat zien de beste te zijn, is het snel goed. We moeten als supporters niet vergeten wat hij heeft betekend. In de Europa League en in de Champions League met name. Hij was - of is - een fantastische keeper in het Ajax-systeem. Hij heeft echt punten gepakt. Het meevoetballen en de reflexen. We hebben er lang van genoten."