Van der Meyde adviseert Ajax: 'Strik eromheen en bedanken voor de mooie jaren'

Van der Meyde adviseert Ajax: 'Strik eromheen en bedanken voor de mooie jaren'

26-08-2021 08:58 Laatste update: 09:19
51

Hoewel Ajax veel vleugelaanvallers heeft, begrijpt Andy van der Meyde dat Steven Berghuis is aangetrokken. Hij verwacht dat David Neres nog een transfer gaat maken. Antony is voor Van der Meyde onomstreden.

Van der Meyde snapt wel dat Ajax Berghuis voor een paar miljoen heeft opgehaald bij Feyenoord. "Ik heb sterk de indruk dat Neres naar een andere club wil en bovendien is de status van Antony ook veranderd. Hij heeft de Olympische Spelen gewonnen, dat hebben andere clubs ook gezien. Ik hoorde dat zijn naam al rondzingt bij Bayern München. Dat weten ze bij Ajax natuurlijk ook. En Berghuis is een topspeler, een international bovendien", zegt Van der Meyde tegen Voetbal International.

Antony moet in de ogen van Van der Meyde altijd spelen.  "Die jongen was vorig jaar geweldig. Natuurlijk waren er wedstrijden bij dat je hem niet zag, maar hij heeft iets extra's. Snelheid, de mogelijkheid een mannetje te passeren. Het is anders dan in mijn tijd. Gewoon de back opzoeken, erlangs en een voorzet. Geloof me, dat vonden de centrumspitsen ook lekkerder. Maar van die Braziliaan gaat altijd dreiging uit. Die moet spelen."

De rol van Neres is uitgespeeld, denkt Van der Meyde. "Als er nu een club komt met een goed bod, dan moet je hem laten gaan. Strik eromheen en bedanken voor de mooie jaren. Neres heeft mooie dingen laten zien bij Ajax maar hij is inmiddels door andere spelers ingehaald. Als een kwalitatief goede voetballer niet speelt, dan moet hij verder kijken."